Skip to main content
De Vrije Gedachte
De Vrije Gedachte
Atheïstisch-Humanistische Vereniging

De Vrijdenker - Een prikkelend maandblad

De Vrije Gedachte brengt tien maal per jaar het blad De Vrijdenker uit. In dit blad worden actuele thema’s behandeld die verband houden met of gebaseerd zijn op het vrijdenken. 


Ook verkrijgbaar in de vrije verkoop

Op de volgende plaatsen kunt u De Vrijdenker in de vrije verkoop bemachtigen:

Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24, 1011 NK Amsterdam.


Prijs voor het beste artikel van 2020


Vrijdenken doen we niet alleen. Zonder structurele dialoog geen kritisch denken, geen structureel denken zonder kritische dialoog. Wij roepen u op mee te praten en te denken door middel van het geschreven woord. Heeft u zich geërgerd aan of verwonderd over iets; of zit u iets dwars en wilt u er vanaf: klim in de 'pen'.


Schrijf een artikel dat des vrijdenkers is en verbaas ons met uw inzichten. Het beste artikel van 2020 is beloond met een eervolle vermelding, eeuwige roem en een waardebon van 100 euro. Voor de goede orde: de redacteuren komen niet voor de prijs in aanmerking.


Klik op onderstaande button en stuur uw bijdrage in.


Redactie van De Vrije Gedachte

René van Elst
Interim-​hoofdredacteur
Eindredacteur

(1950) is gepensioneerd Human Resources-medewerker, heeft sociologie en (deels) rechten gestudeerd, was hoofd- en eindredacteur en opmaker van De Vrijdenker (2014-2018), thans eindredacteur; donateur van Skepsis.

Maarten Gorter
Coördinator redactie
Redacteur

(1994) studeert Staatsrecht en is autodidactisch student op het gebied van geschiedenis en politiek, is actief in de Vereniging Historisch Amstelveen en ondersteunt activiteiten voor ouderen met dementie.

Anton van Hooff
Redacteur

(1943) is klassiek historicus te Nijmegen, redactielid en oud-voorzitter van De Vrije Gedachte.


Eelke de Vos
Redacteur
Eelke de Vos (Den Haag 1971) is een kubernetes cloud-engineer, ex-bestuurslid van stichting SF Report en stichting Hoogbegaafd! en heeft aan de TU Delft gestudeerd met als afstudeerrichting Kunstmatige Intelligentie.