De Vrije Gedachte
De Vrije Gedachte
Atheïstisch-Humanistische Vereniging

Is er zelfcensuur in de journalistiek?

24.11.15 09:41 AM Door De Vrije Gedachte
Op de Vrijdenkersborrel Deventer Tafel van de Rede donderdagavond 3 december2015 spreekt Jeroen Adema (freelance journalist) over het onderwerp:

Is er zelfcensuur in de journalistiek?

De Mohammed-cartoons, de Charly Hebdo aanslag roept de volgende vraag op: Kunnen journalisten nog publiceren zonder bedreigd te worden? Deze vraag is nog actueler geworden met de recente novemberaanslagen in Parijs. Waar liggen de grenzen van persvrijheid en vrije meningsuiting? De keuze voor veiligheid en politieke correctheid kunnen de vrije pers onder druk zetten. Hoe gaat de journalistiek hiermee om?
In hoeverre plegen journalisten/schrijvers zelfcensuur als het gaat om religies en in het bijzonder over de islam?
Jeroen Adema zal hierop als freelance journalist van ‘The Post Online’ zijn visie geven en zijn ervaringen delen. Wil je deelnemen aan de discussie kom dan donderdagavond 3 december ’15 naar de Fermerie te Deventer. Vrijdenkers, sceptici, humanisten, godsvrije en atheïstische mensen en anderen (uit Veluwe, Salland, Achterhoek en Twente) ontmoeten elkaar maandelijks in De Fermerie te Deventer om te discussiëren. We beginnen om 20:00 uur en zullen rond 22:00 uur de discussie afronden. De drankjes zijn voor eigen rekening. We staan open voor een bijdrage in de kosten voor het organiseren van de maandelijkse Vrijdenkersborrel Deventer. Voor meer info

De Vrije Gedachte