De Vrije Gedachte
De Vrije Gedachte
Atheïstisch-Humanistische Vereniging

Elke ochtend een groet aan de heer

18.01.15 12:04 AM Door De Vrije Gedachte

Het Twitter account @Ikbenchristen groet de natie elke ochtend met de boodschap: “Goedemorgen Heer, dank u voor deze nieuwe dag”. Ook vandaag, nu uit onderzoek van het SCP blijkt dat het aantal ongelovigen in ons land groter is dan het aantal gelovigen. Dus Twitter ik vrolijk naar @ikbenchristen: “Goedemorgen mensen. Al gelezen dat het aantal mensen dat in god gelooft afneemt?”

Vaak antwoorden ze niet op mijn Tweets maar deze keer wel: “Ja, ik las het op de voorpagina van Trouw. Het bestaan van God is gelukkig niet afhankelijk van hoeveel mensen in Hem geloven.” Natuurlijk niet, denk ik dan en Twitter: “Nee, want god bestaat toch niet. En er zijn wel steeds meer mensen die dat inzien. We worden langzaam realistischer.”

Soms krijg ik, als ik reageer op @ikbenchristen, een sneer uit religieuze hoek. Waarom ik me bemoei met het geloof als ik zelf toch niet geloof. Of dreigender. Als je meent hier je mening achter te moeten laten kan dat je wel eens opbreken. Allemaal in het kader van de vrijheid van meningsuiting natuurlijk. Ik antwoord meestal dat als je een boodschap achterlaat op een openbaar medium dat je dan een openbaar antwoord mag verwachten. Voor veel gelovigen is dat niet vanzelfsprekend, blijkbaar. Elke ochtend een groet aan de heer is logischer. Het is goed dat het aantal gelovigen in ons land afneemt.

 

De Vrije Gedachte